vissza a főoldalra

Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete

Csörgőlabda bemutató a Bárdos László gimnáziumban

2022. 02. 24.

Immár 2017 óta hagyomány, hogy minden esztendőben február 22-én ünneplik meg a fogyatékkal élő sportolók a parasport napját, amiről természetesen a Tatabányai Csörgőlabda Szakosztály is megemlékezett egy csörgőlabdabemutató keretében. A tatabányai Bárdos László Gimnáziumban megtartott programon a szakosztályt 6 fő játékos, valamint Tóth Sándor, a szakosztály vezetője, egyben a csapat edzője képviselte.
Tatabánya város önkormányzatának képviseletében Balogh Ferenc, és Dubiel Csilla sportügyi referens vett részt a rendezvényen. .

A program lebonyolításával kapcsolatosan fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az esemény az eredeti tervek szerint 2020. márciusában került volna megtartásra, ám a koronavírus-járvány kitörése okán bevezetett korlátozó intézkedések ezt nem tették lehetővé. A járványhelyzet javulásával azonban az idei esztendőben megvalósulhatott a rendezvény.
A kitűzött napon, 2022. február 22.én, a szakosztály képviselői megjelentek a program helyszínén. A pálya elkészítését követően Móricz Ádám, a csapat egyik játékosa ismertette a résztvevők számára a csörgőlabda sportjáték kialakulásának történetét, és a játék legfontosabb szabályait, majd a csapat megjelent játékosai: Hadobás Lilla, Lukácsi Mónika, Lux Levente, Móricz Ádám, Pillmann Tünde, és Tóth Márk, Martyin Balázs bíró vezetésével egy néhány perces bemutató keretein belül demonstrálták a diákok részére az elhangzottakat.
A bemutatót követően a gimnázium vállalkozó szellemű tanulói kipróbálhatták ezt az izgalmas sportot. A mérkőzések szünetében a helyi média képviselői interjút készítettek Tóth Sándor edzővel.
A rendezvény zárásaként a résztvevő diákok, és tanáraik, részéről pozitív visszajelzést kaptak a játékosok, valamint a szakosztály képviselői a program lebonyolításával kapcsolatban.
Köszönetet mondunk Szappanos Istvánnak, a Csörgőlabda Bizottság elnökének, hogy a háttérben biztosította a szakosztály játékosainak felszerelését, valamint Tóth Sándor edzőnek, és a Tatabányai Csörgőlabda Szakosztály képviselőinek a rendezvény színvonalas lebonyolításáért.

Csörgőlabda Szakosztály, Tatabánya


A beszámolót készítette: Pillman Tünde. Várgesztes, 2022. 02. 24.