Ellátások

Fogyatékossági támogatás

Rokkantsági ellátás

Vakok személyi járadéka

 

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól

 

2011. évi CXCI. törvény a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról

Tovább >>

 

A témára vonatkozó jogszabályok gyűjteménye

tovább >>

 

Az MVGYOSZ híreiből

Érdekképviseleti Híradó (2019. február 22-28.)

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) kormányzati szintű egyeztetést kezdeményezett a rokkantsági nyugdíjrendszer felülvizsgálata céljából. Bár a még 2018. elején kezdeményezett egyeztetés első tárgyalása csak most, 2019. február 25-én valósult meg, a hat fogyatékosügyi országos érdekképviseleti szervezet egyetértésével összeállított javaslatcsomag, mely az Alkotmánybíróság ide vonatkozó döntéseire is reagál, már 2018 novemberében elkészült és átadásra került a területen illetékes minisztériumoknak.

tovább >>

 

Jogsegélyszolgálat az MVGYOSZ-nél

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége ingyenes jogi tanácsadással várja a látássérült személyeket és hozzátartozóikat telefonon és e-mailben.

Az MVGYOSZ munkatársa, dr. Stefán Sándor jogász a személyes ügyfélfogadás szünetelése alatt is hívható. Telefonon és e-mailben várja a megkereséseket. Jogi tanácsadást látássérült személyek és azok hozzátartozói kérhetnek. A jogász minden héten hétfőn, szerdán és pénteken 9:00 és 15:00 óra között várja a telefonos megkereséseket.

Telefon: +36301954298

E-mailt az mvgyosz.hu oldalon található űrlap segítségével írhatnak.

Tovább >>