híreink

Megemlékezés az idősekről Oroszlányban

dátum: 2023.10. 02.

Idősek Kiválósa Díj 2023 - díjazottak

fotó és bejegyzés: Facebook

Oroszlány Barátainak Köre 2023. október 1-én köszöntötte az időseket. 2017 óta ezen a napon a legérdemesebbeknek adják át az „Idősek Kiválósága Díjat”.
A jelöltekre civil szervezetek tehettek javaslatot.

Ebben az évben Markó Sándor, Nagy Dezsőné és Zsombolyai Mária kapták meg az Idősek Kiválósága 2023. évi díjat.


Markó Sándort egyesületünk javasolta elismerésre. 1995 óta a Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei egyesületének aktív tagja és vezetőségi tagja.
40 éves korában, nyugdíjazásakor semmiféle számítógépes ismerettel nem rendelkezett. Látásromlása során autodidakta módon került kapcsolatba az informatikával, saját erejéből, tapasztalatai felhasználásával sajátította el a számítógép kezelés vakos formában történő használatát. Nemcsak megtanulta, hanem folyamatosan segítséget nyújt a felnőtt korukban látásukat vesztett sorstársaknak is személyesen, telefonon és on-line formában.  Az alapoktól kezdve az elektronikus szolgáltatások elérésének a megtanulásáig napi szintű mentorálást, digitális kompetencia-fejlesztést végez, az informatika és a digitális eszközök vakos módban történő használatát oktatja. Ezzel célt ad saját életének, elősegíti a sorstársak önálló életvitelét, valamint az egyesület szakmai munkájához is nagymértékben hozzájárul.
Köszönetünket fejezzük ki, hogy Oroszlány Baráti Köre beválasztotta a díjazottak közé. Elismeréshez gratulálunk és további munkájához jó erőt, egészséget, kitartást kívánunk!

Ugyancsak gratulálunk a 2023. év valamennyi díjazottjának!