Faszén Fesztivál

Szuromi Zsolt képviselőnk ötlete nyomán immár VII. alkalommal rendezték meg a népszerű Faszén Fesztivált, Tatabányán a Bányász Skanzenben szeptember 15-én.

Évről évre több csapat nevez be a nagyszabású főző versenyre. Idén 76 csapat képviseltette magát, 6-6 fővel. Ki grillen, ki bográcsban főzte az ínycsiklandózó étkeket.

A felhívásra jöttek mentősök, tűzoltók, nyugdíjasok, szociális segítők, tanárok, és a vakok és gyengénlátók egyesülete is, aki 2 csapattal képviseltette magát.

Serényi Zsolt főszakács, Morgós András, valamint Saller-Molnár Gyula zsűritagok értékelték a finom falatokat. Közben a színpadon különböző zenekarok biztosították a jó hangulatot.

Versenyzőink Gulyáslevest, valamint Fogarasi nyúlpaprikást főztek, nagy sikerrel, s vidám hangulatban.

 

 

 

 

Dózsakerti Családi és Civil Nap

2012. szeptember 22. napsütötte szombatján, Tatabánya Dózsakert képviselői családi napot rendeztek. Több civil szervezet, - többek között a Vakok és Gyengénlátók KEM Egyesülete is képviseltették magukat.

A színes kavalkádban a látogatók megismerkedhettek a látássérültek speciális eszközeivel, életmódjukkal, és helyzetükkel. A bátrabb érdeklődők átélhették, hogy milyen a különböző szembetegségekkel látni, vagy épp nem látni a világot. Megtapasztalták, hogy vakon mennyire bonyolultak tudnak lenni a közlekedés, a sport és a mindennapi életvitel egyszerű feladatai és mozdulatai.

Az érzékenyítő játékok, a számítógép használat, a Braille írás és a vak ping-pong kipróbálása közben, a résztvevők megtanulták, hogy hogyan ismerjék fel a látássérülteket, a segítségnyújtás alapjait és az elvárható magatartási formákat.