Szövegdoboz:  VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK KEM EGYESÜLETE

2800 TATABÁNYA, MÁRTÍROK U. 24. FSZ. 1.

Tel: 34/317-559      E-mail.: vgykeme@gmail.com    Honlap: www.vgykeme.hu

Fogadónapok: kedd-szerda 10-14; csütörtök 13-17 óráig

         Egyesület: 06-30/506-48-26;  06-34/317-559                                                            Tatabánya, 2016.02.04.

         Alelnök: 06-70/434-5411                                                                                               Iktatószám: 20/2016/1

KÖRLEVÉL

2016. évi programtervezet

Március:                  08. kedd: klubnap 15:00-17:00

Április:                    12. kedd: klubnap (Tavaszi sakk, logikai játékok bajnoksága)

                        30. szombat: 10:00 óra Közgyűlés

Május:                     10. kedd: klubnap

                                  15.és 30. között 3 napos kirándulás (tervezés alatt)

Június:                     14. kedd: klubnap

                                  Halászlé party  és asztali Csörgőlabda bajnokság Kecskéd (tervezés alatt)

Július:                      07.18. - 07.31-ig az ügyfélfogadás szünetel!

                                  Gyalogtúra; Oroszlány- Majk (tervezés alatt)

Augusztus:              09. kedd: klubnap

                                  Termálvizes fürdőkirándulás Göd (tervezés alatt)

Szeptember:            13. kedd: klubnap

Október:                  11. kedd: klubnap

                                  14. péntek: Fehérbot napi rendezvény (tervezés alatt)

November:              08. kedd: klubnap

December:              03. szombat: 15:00-17:00 óra, Mikulás nap

                                  13. kedd: klubnap

FIGYELEM: Fenti klubnapok és rendezvények helyszíne megváltozott: Tatabánya, Jubileum Park, Sportiroda. A klubnapok időpontja: 15 - 17 óra!!!

Tervezés alatti és egyéb további programok pályázati forrásoktól és támogatásoktól függőek, melyekről a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást! Rendezvényeinkre mindenkit szeretettel várunk! A változtatás jogát fenntartjuk, melyekről a tagságot időben értesítjük. Részvételi szándékukat kérjük szíveskedjenek előre jelezni!

Oroszlányi klubnapok: Minden hó második csütörtök, 14. 17 óra: Oroszlányi Művelődési Házban.

SEGÉDESZKÖZ BEMUTATÓK: Egyéni igények szerint, előzetes időpont egyeztetések alapján.

PÁLYÁZAT! Az Erzsébet-program keretében szociális üdültetés igénybevételére pályázhatnak elektronikus formában fogyatékossággal élők és nagycsaládosok. Nyugdíjasok az üdülés mellett fürdőbelépőre is pályázhatnak. Egy személy csak egy kategóriában vehet részt, vagy főpályázóként, vagy kísérőként! Benyújtási határidő egységesen 2016.02.29.! Bővebb információ a www.erzsebetprogram.hu honlapon. Szükség esetén az Egyesület irodájában segítség kérhető.

Üdülési lehetőség! Az Mvgyosz balatonboglári üdülőjét a tavalyi évhez hasonló feltételekkel lehet igénybe venni, a megszokott szolgáltatásokkal. Árak: elő és utószezonban 30.000 Ft/fő/hét, főszezonban (06.23. - 08.24.): 40.000 Ft/fő/hét. Érdeklődni, a 06-20/967-04-46-os telefonszámon Otlakán Gyulánál lehet.

 

TÁJÉKOZTATÁS: A Vakok Állami Intézete megnyitotta tatai telephelyként működő rehabilitációs intézményét.(2890 Tata, Diófa u. 18.) Elsősorban olyan látássérültek érdeklődését várják, akik munkába állást, átképzést vagy továbbtanulást terveznek, és ennek érdekében vállalják az elemi és foglalkozási rehabilitáción való aktív részvételt is. A képzés történhet ambuláns vagy bentlakásos formában. A sikeres felkészítés után az elhelyezkedésben és beilleszkedésben is segítséget nyújt az intézmény a fogadó munkahelyek felkészítésével is.

A foglalkozási rehabilitáció mellett továbbra is ingyenesen vehető igénybe az elemi rehabilitáció utazó tanári szolgáltatása, melynek célja az önálló életvitel lehetősége. Személyre szabott, egyéni oktatással, a látássérült saját környezetében, adottságait, lehetőségeit, képességeit hasznosítva- tanulhat közlekedni, tájékozódni, kommunikációs eszközöket használni és a mindennapos tevékenységeket önállóan végezni.

A szolgáltatások iránt érdeklődni lehet az Egyesület elérhetőségein, vagy a Vakok Állami Intézetének +36 1 872 9590 telefonszámán Halasi Anitánál.

Látogatás az intézményben! Az érdeklődők részére az év első felében csoportos látogatást tervezünk fenti intézmény tatai telephelyén. A helyszínbejárás során részletes tájékoztatást kapunk a komplexen akadálymentesített épület belső és külső környezetéről, a nyújtott szolgáltatásokról, majd az érdeklődők konkrét kérdései is megválaszolásra kerülnek. A szervezés miatt kérjük az érdeklődőket, 2016.03.31-ig jelezzék részvételi szándékukat az Egyesület irodavezetőjénél!

Digitális nagyító, olvasókészülék: az OEP egyedi méltányossági kérelem alapján továbbra is támogatja a szemész orvos által felírt készülék beszerzését. Az eszköz az Egyesület irodájában megtekinthető, kipróbálható, az igénylés menetében segítséget nyújtunk.

Magyar Telekom Nyrt: Hello Holnap díjcsomag fogyatékossággal élők számára:

Bruttó árak: előfizetés 3.290 Ft/ hó 100%-ban leforgalmazható, 3 db kedvenc szám és 1000 db SMS hálózaton belül 0 Ft és további kedvezményes percdíjak! Információk, előfizetés érvényes vak tagsági igazolvánnyal a Telekom üzletekben!

MVGYOSZ:  Újság előfizetések már év közben is lehetségesek.

FIGYELEM! Megjelent az Alkosoft Bt. forgalmazásában az első Magyar nyelven beszélő hangoskönyvolvasó készülék (HV-E5 ). Teljes ára 76.900 Ft; akciós ára 2016. február 29-ig 65.000 Ft. Bővebb információ és videó: https://alkosoft.hu/hu/termek/131/HV_E5_Daisy_text_player

Egyesületünknél:

Továbbra is lehetőség van vakos informatikai és Braille-írás, olvasás oktatás igénybe vételére.

A csörgőlabda szakosztály várja a sportág iránt érdeklődők (nők, férfiak, gyermekek) jelentkezését!

KÉRJÜK Önöket, hogy:

Ø  a tagdíj hátralékokat és a 2016. évi tagdíjakat (2500 Ft) szíveskedjenek rendezni!

Kérésre csekket küldünk!

Ø  adják meg az irodában e-mail címüket a folyamatos tájékoztatás, aktuális információk és pályázati lehetőségek gyors megküldése érdekében.

Ø  lehetőségeikhez mérten segítsék az Egyesületet az SZJA 1%-os felajánlások gyűjtésében családjaik, ismerőseik körében! Ehhez kártyanaptárt küldünk, melyen minden szükséges adat szerepel. Segítségüket és támogatásukat előre is köszönjük!

Kérjük lehetőség szerint a fejlécben szereplő ügyfélfogadási idő betartását!

Bármely felmerülő kérdéssel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésükre!

Az Egyesület vezetősége nevében

 

Nagyné Papp Edit elnök

 
                                                                                                                      ..........................................