vissza a főoldalra

Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete

Önkormányzati támogtás fogyatékkal élők és családtagjaik számára - Tatabánya város

Önkormányzati támogatás fogyatékkal élők és családtagjaik számára

Egyesületünk tagjainkat érintően, megkeresést kapott Tatabánya Város Önkormányzatától, a következők szerint:
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézkedési tervet fogalmazott meg - az Önkormányzatokat is érintő feladatokkal - az új koronavírus járvány időszakában, az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatására.
Fontos, hogy odafigyeljünk azon fogyatékossággal élő honfitársainkra, akik otthonukban élnek és kiemelten fontos azok felderítése, akik segítő családtag, barátok nélkül élik mindennapjaikat.

Ezért kérem, amennyiben az Ön családjában vagy ismeretségi körében olyan fogyatékkal élő személyről van tudomása, aki a járványhelyzetben nem tud gondoskodni saját maga ellátásáról, jelezze azt Egyesületünk vagy Tatabánya város önkormányzata felé.
Tatabánya  a veszélyhelyzet idejére ingyenes számot biztosít ( 06-80-277-250) melyen fogadja nem csak a 70 év felettiek kéréseit, de azon segítségre szoruló állampolgárok megkeresését is, akik bizalommal fordultak hozzájuk.
Egyesületünk elérhetőségei:
Telefonszám: 06/34/317-559,   06/30/506-4826
e-mail: vgykeme@gmail.com


Az Önkormányzat által nyújtott segítségek többek között a következők:

  • Ingyenes ebéd biztosítása, kiszállítással
  • A feliratott gyógyszerreceptek kiváltása
  • Bevásárlás a Tatabánya város területén működő boltok házhozszállítási lehetőségeivel.
  •  

Amennyiben e szolgáltatásokat igénybe kívánják venni, jelentkezhetnek az Egyesületnél is. Tájékoztatjuk Önöket, hogy ebben az  esetben a szükséges személyes adataikat továbbítjuk az Önkormányzat felé.
Ismételten felhívjuk a figyelmüket az okostelefonnal igénybevehető MVGYOSZ szolgáltatásokra:

A Segédeszköz boltból történő árurendelés esetén a további segítségnyújtás érdekében vegyék fel egyesületünkkel a kapcsolatot a fent megadott elérhetőségek valamelyikén.
Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy segédeszköz vásárlás esetén segédeszköz támogatásra van lehetőség, a tag nevére szóló számla ellenében.
Egyúttal tájékoztatjuk Önöket, hogy az Egyesület eddig meghirdetett programjai és az évzáró beszámoló közgyűlés bizonytalan ideig elmarad. A járványügyi veszélyhelyzet után pótlásra kerül.
Üdvözlettel és jó egészséget kívánva:

Nagyné Papp Edit
egyesületi elnök