Felhívás

iPhone SE 16 GB, szolgáltató független, asztroszürke színű telefon igényléséhez

 

Az MNB elsődleges céljának veszélyeztetése nélkül és alapvető feladatainak ellátásán túl, a közérdekű társadalmi célok megvalósításának elősegítése végett, kialakította a jegybanki érdekeken és sajátosságokon alapuló, az MNB külső kapcsolatainak részét képező támogatási politikáját.

 

Ennek ismeretében a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a bankjegy címletek azonosítására alkalmas szoftverrel felszerelt eszközök (okostelefonok) beszerzéséhez kérte az MNB támogatását.

 

Az okostelefonokat (szolgáltató független iPhone SE 16 GB asztroszürke) a tagegyesületek adják át azoknak a súlyosan látássérült személyeknek, akik a teljes látásvesztés, illetve a minimális látásuk mellett önállóan, segédeszköz nélkül nem vagy csak nagy nehézséggel képesek a bankjegyeket felismerni és látásvesztésüket a fogyatékossági támogatásról, a vakok személyi járadékáról, a magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozattal igazolják. 

 

Az MVGYOSZ kötelezettséget vállalt arra, hogy a nyertes pályázatból megvásárolt okostelefonokat két éven belül nem idegeníti el, azt a súlyosan látássérült emberek részére, a bankjegyek felismerésének támogatása céljából adja tartós használatba. A telefon ezen időeredményes elteltével kerül a használója tulajdonába.

 

Az MVGYOSZ fenntartja magának a jogot arra, hogy ha a támogatott személy nem képes, vagy nem tudja használni a készüléket, akkor azt visszavehesse és egy másik rászoruló részére átadhassa.

 

Egyesületünk részére az Országos Szövetség 7 db iPhone SE 16 GB, szolgáltató független,  asztroszürke okostelefont biztosított.

 

A készülékek iránti kérelem benyújtási határideje 2017. szeptember 12. kedd 16:00.

 

A beérkezett kérelmek elbírálásnak határideje 2017. szeptember 13.

Ezt követően a pozitív elbírálásban részesült tagjainkat telefonon értesítjük 2017. szeptember 13. 17:00 óráig.

 

A kérelmek benyújtásának módja:

- személyesen Egyesületünk irodájában (2800 Tatabánya, Mártírok útja 24. fsz.1.)

- e-mail üzenetben (vgykeme@gmail.com) (Minden beérkezett üzenet esetén küldünk visszajelzést, mely visszaigazolás bizonyítja a kérelem nyilvántartásba vételét.)

 

Kötelezően csatolandó:

- pontosan kitöltött kérelem (letölthető) (Amennyiben kézzel kerül kitöltésre, kérjük, ügyeljen az olvashatóságra!)

- a látásvesztéssel kapcsolatban hozott  fogyatékossági támogatásról vagy  vakok személyi járadékáról vagy magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat másolata (e-mail üzenet esetén szkennelt formátum)

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hiánypótlásra nincs lehetőség!

 

 A kérelmek benyújtásának feltételei:

- rendezett tagsági viszony

- érvényes e-mail cím

 

 

A kérelem benyújtásával a kérelmező vállalja, hogy pozitív elbírálás esetén megtanulja  a telefon és a pénzfelismerő szoftver használatát a MVGYOSZ által kibocsájtott tanúsítvánnyal rendelkező szakembertől.

 

A telefonkészülék átadásának további feltétele a nano méretű SIM- kártya megléte.

 

A készülék és a pénzfelismerő szoftver használatának bemutatására, megtanítására, majd ezt követően átadás-átvételére 2017. szeptember 18-án és szeptember 19-én kerül sor, előre egyeztetett időpontban Egyesületünk irodájában. (2800 Tatabánya, Mártírok útja 24. fsz.1.)

 

Azon tagjaink benyújtott kérelmét, akik ez alkalommal nem részesülnek telefonkészülékben, megőrizzük és egy esetleges következő alkalommal igényüket figyelembe vesszük.

 

Tatabánya, 2017.09.07.

 

Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete