Csörgőlabda logó

Csörgőlabda szakosztály működése

2013 évben alakult meg a Tatabányai Csörgőlabda Szakosztályunk. Első edzését 2013. január 28.-án tartotta, és ebben az évadban vett részt az első bajnokságán is.

A csapatot alapító 5 fő játékos:

Móricz Ádám: (állapota: vak)
Haga István: (állapota: látássérült)
Koncz Zoltán: (állapota: ép látású)
Rakó Levente: (állapota: látássérült)
Martyin Balázs: (állapota: látássérült)

Csapatunk tagjainak fejlődését és az érdemi munkát sokáig kezdeti nehézségek akadályozták. Több helyről történő ígéret, és a segítő szándék ellenére sem sikerült olyan helyszínt találni, ahol a csapat megfelelő körülmények között, rendszeres edzéseket tarthatott volna. Az első időszakban, átmenetileg a Tatai Edzőtábor biztosította a kondicionáló, erőnléti edzések lehetőségét, ám teremjátékra itt sem volt módunk. Pozitívumként említem, hogy az ebben az időszakban itt felkészülő Magyar Csörgőlabda Válogatott csapatával volt lehetőségünk a közös játékra, edzésre, melyen kisebb sérülésekkel és kemény tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.
Problémáink, melyek az edzések helyszínének hiánya miatt folyamatosan fennálltak, 2013 év október hónapjában oldódtak meg. Ettől az időponttól a Megyei Katasztrófavédelem Tatabányai Tűzoltó Parancsnokságának edzőtermében kaptunk folyamatos és rendszeres játéklehetőséget.

Csapatunk egy új taggal is erősödött:

Orbán Roland (állapota:gyengénlátó),

ám egy játékosunk, Koncz Zoltán pedig távozott a csapatból.

Ettől az időszaktól indult csapatunk folyamatos fejlődésnek. A stabil és rendszeres edzési lehetőségnek és a játékosok kitartó munkájának eredményeként 2 játékosunk, Móricz Ádám, és Orbán Roland az utánpótlás válogatott keret tagjaivá válhattak.

Előzmények:

A Tatabányai Csörgőlabda Szakosztály több játékosa a Don – Bosco Egyesület játékosaként kezdett csörgőlabdázni, ahol 2013. évtől volt erre lehetőségük, és ebben az évadban vettek részt az első bajnokságban is.
A 2014. – 2015. évi szezonban több új játékos csatlakozott a szakosztályhoz, így alakult ki a bajnokságban résztvevő két csapat (Tatabánya I. és Tatabánya II.).

A Vakok és Gyengénlátók Komárom – Esztergom Megyei Egyesületének Közgyűlése 2014. április havában létrehozta önálló jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeti egységét, a Tatabányai Csörgőlabda Szakosztályt. Az egyesület e szervezeti egységének működési körülményeit 2014. július havában az Alapszabályában is rögzítette, valamint közgyűlési jóváhagyással a szakosztály vezetőségét is megválasztotta.