vissza a főoldalra
Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete

2020. I. sz. körlevél

2020. évi programterv


Március:

10. KEDD: klubnap Sportiroda 15:00-17:00 óra
Látásvisszaállító génterápia - Prof. Roska Botond 2019. nov. 19-i előadás meghallgatása az MVGYOSZ Hangoskönyvtárából
Április:

14. KEDD: klubnap Sportiroda 15:00-17:00 óra
Tavaszi sakk, logikai játékok versenye
 18. szombat: Beszámoló Közgyűlés Sportiroda 10:00 óra
Május: 
12. KEDD: klubnap Sportiroda 15:00-17:00 óra Segédeszköz
bemutató (Digitális olvasó készülék és magyarul beszélő eszközök bemutatása)
Június: 
09. KEDD: klubnap Sportiroda 15:00-17:00 óra Kvíz játék
Július:
14. KEDD Termálfürdő, Komáromi kirándulás
Augusztus:
11. KEDD klubnap Sportiroda 15:00-17:00 óra Zenei vetélkedő
  Egyéb Program: Halászlé parti (pontos dátum később!) Segédeszköz bemutató, lengőteke verseny.


Ügyfélfogadási szünet: augusztus 17. - augusztus 30-ig.


Szeptember:
Környebánya Erdei tábor (pályázat eredményétől függően)
Október: 
13. KEDD: klubnap Sportiroda 15:00-17:00 óra
Fehér bot napi rendezvény és segédeszköz bemutató
November:  
10. KEDD: klubnap Sportiroda 15:00-17:00 óra
Őszi sakk, logikai játékok bajnoksága.
December:
08. KEDD: klubnap, Sportiroda 15:00-17:00 óra
Karácsonyi ünnepség.


Ügyfélfogadási szünet: 2020. december 21. - 2021. január 03.


Felhívjuk figyelmüket, hogy technikai okok miatt a klubnapok időpontja megváltozott, azok a hétfői napokról visszakerültek a KEDDI napokra!
Figyelem: Egyesületünk híreit a honlapunk mellett az alábbi oldalakon is meg találhatják:
http://vgykeme.blogspot.com valamint Facebook-on is https://www.facebook.com/egyesulet.vakokkem
mely oldalakon az információáramlás is gyorsabban történhet. Programjaink tervezés alatt állnak, érdeklődéstől, pályázatoktól és támogatásoktól függőek! Részvételi szándékukat kérjük, jelezzék az irodavezetőnél, vagy a vgykeme@gmail.com e-mail címen, hogy időben tájékoztathassuk az érdeklődőket!
Rendezvényeinkre mindenkit szeretettel várunk! A változtatás jogát fenntartjuk!

Szolgáltatásaink folyamatosan működnek (iPhone, okostelefon, informatika,  és Braille írás-olvasás oktatás, egyéni segédeszköz bemutatók, tanácsadás, közösségi programok szervezése)
A csörgőlabda szakosztály várja a sportág iránt érdeklődők jelentkezését!


TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉG!


2020. év végén is nyújt segédeszköz (látást javító és önálló életvitelt elősegítő eszközök) és vakvezető kutya részére kutyatáp vásárláshoz támogatást Egyesületünk. Ennek igényléséhez szükség lesz a vásárlást igazoló, a tag nevére 2020. évben kiállított számlára, kutyatáp vásárlása esetén a vizsgázott vakvezető kutya dokumentumaira, (szerződés, igazolvány) valamint az Egyesülethez benyújtott kérelemre. A pályázati kiírás az Egyesület honlapján kerül közzétételre, www.vgykeme.hu/pályázatok menüpont alatt, melyet kérelemre postai úton is küldünk. A kérelmeket folyamatosan fogadjuk!


AZ MVGYOSZ TÁJÉKOZTATÁSA:
Az Országos Szövetség,(Budapest, Hermina u. 47. sz.) székházának felújítási munkálatai miatt elköltözött! Az új cím: Budapest, Thököly u. 105.
Megközelítési lehetőség:

Kelenföldi pályaudvarról: 1-es villamossal Zugló Vasútállomás megállóig. Innen gyalog, vagy autóbusszal (7-es, 110-es vagy 112-es) 1 megálló, az Amerikai úti buszmegállóig. Utána el kell menni a Colombus utcáig, majd a Colombus utcát keresztezve egyenesen tovább a Hungária körút irányába, az MVGYOSZ székhely bejáratáig. Részletes tájékoztató honlapunkon és az MVGYOSZ honlapján is található (https://www.mvgyosz.hu/kapcsolat/#megkozelites)
Jogsegélyszolgálat:

Az MVGYOSZ ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít látássérült személyek számára a Thököly út 105. szám alatt, az II. emeleten. Dr. Stefán Sándor jogász minden hónap páros szerdáin 10 és 16 óra között várja ügyfeleit. Kapcsolatfelvétel esetén kérheti egyesületünk segítségét.
A további szolgáltatások:

a felújítás ideje alatt is elérhetőek, az új helyszínen igénybevehetőek. Információ a www.mvgyosz.hu honlapon és a 06-1/384-84-40-es telefonszámon kérhető.


TÁVSZEM PROJEKT
Az online szolgáltatás segítségével a vak és gyengénlátó felhasználók okos eszközükön keresztül kaphatnak gyors és szakszerű segítséget egy látó személytől, mindennapi élethelyzeteikben, a nap 24 órájában,  a hét minden napján. A TÁVSZEM oldalán minden fontos információ megtalálható. www.tavszem.hu

 

Kedvezményes üdülési lehetőségek!
Balatonboglár! Az MVGYOSZ üdülőjét a tavalyi évhez hasonló feltételekkel lehet igénybe venni, a megszokott szolgáltatásokkal. Árak: elő és utószezonban 40.000 Ft/fő/hét, főszezonban: 50.000 Ft/fő/hét. Érdeklődni, a 06-20/967-04-46-os telefonszámon Ottlakán Gyulánál lehet.
Hermina Csomag!  A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete a Soproni Szieszta Hotellel kedvezményes üdülési csomagokat ajánl látássérültek részére, mellyel kapcsolatban bővebb tájékoztatást az alábbi linken találhatnak: http://www.herminaegyesulet.hu/media/hirek/hermina-csomag


GÉPJÁRMŰADÓ MENTESSÉG
A 2017. január 01. napjától hatályos szabály szerint az egyéb fogyatékossággal (látásfogyatékos is) élő adóalanyt, illetve vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozó adóalanyt 1 db legfeljebb 100 KW teljesítményt meg nem haladó személygépkocsija után legfeljebb 13.000 Ft/év adómentesség illeti meg. A kérelmet az illetékes önkormányzat jegyzőjéhez kell benyújtani.


JAWS, MAGIC, ZOOMTEXT és FUSION Országlicenc ingyenes igénylési lehetőség meghosszabbításra került 2020. június végéig!
Érdeklődni lehet: Informatika a Látássérültekért Alapítvány
Telefonon: 06-1-273-3188 vagy 06-70-295-9288, vagy a helpdesk@infoalap.hu E-mail címen.

 

UM 005B Digitális olvasókészülék - melynek nagyítási fokozata a látássérült személy egyéni igényeihez állítható - egyéni méltányossági kérelemmel egybekötve kedvezményes áron vásárolható. A készülék megtekintése, valamint részletes információ az egyesületben kérhető.


KÉRJÜK Önöket, hogy:

  • az elmaradt tagdíjakat szíveskedjenek rendezni! Kérésre csekket küldünk! (2020-ban a tagdíj összege: 3200 Ft/év)
  • kérjük, adják meg az irodában e-mail (akár hozzátartozóé is lehet)  címüket, az MVGYOSZ online szolgáltatásainak, hangos könyvtárának használatához szükséges regisztráció, a folyamatos tájékoztatás, aktuális információk és pályázati lehetőségek gyors megküldése érdekében!
  • lehetőségeikhez mérten segítsék az Egyesületet az SZJA 1%-os felajánlások gyűjtésében családjaik, ismerőseik körében! Megküldött kártyanaptárunk ehhez minden szükséges adatot tartalmaz!.

Segítségüket és támogatásukat előre is köszönjük!
Kérjük lehetőség szerint a fejlécben szereplő ügyfélfogadási idő betartását!
Bármely felmerülő kérdéssel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésükre!
Az Egyesület vezetősége nevében