vissza a főoldalra

Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete

2022. 2. sz. körlevél

2022. évi programterv

Tisztelt Sorstársaink!
Tájékoztatjuk Önöket közelgő programjainkról, melyek
helyszíne és időpontja: Tatabánya, Jubileum Park, Sportiroda, minden hónap második hétfő, 15 - 17 óra között.

időpont program
2022. szeptember 12. Klubnap, Sportiroda 15:00 - 17:00 óra Egészségügyi szűrőnap

Az Elit Ortopéd Cipőgyártó Kft munkatársa ortopédiai szűrést, méret és rendelésfelvételt tart, a lenti tájékoztatás szerint.

2022. október 10. hétfő Klubnap, Sportiroda 15:00 - 17:00 óra Vakok Világnapja Fehér bot napi rendezvény, ünnepi műsor
2022. november 14. hétfő Klubnap, Sportiroda 15.00 - 17.00 óra Segádeszköz bemutató; Labrador Kft.
2022. december 12. hétfő Klubnap, Sportiroda 15:00 - 17:00 óra Karácsonyi ünnepség

Ügyfélfogadási szünet:
2022. augusztus 15. – 2022.augusztus 26.
2022. december 19. – 2022. december 30.

 

Programjainkon való részvételi szándékukat kérjük, az irodavezetőnél, vagy a vgykeme@gmail.com e-mail címen jelezzék, - a szervezés és részletes tájékoztatás érdekében!
Rendezvényeinkre mindenkit szeretettel várunk! Híreinket honlapunkon is megtalálhatják.
Szolgáltatásaink folyamatosan működnek (iPhone okostelefon használat, informatika oktatás, egyéni segédeszköz bemutatók,  tanácsadás, közösségi programok szervezése stb.)


ORTOPÉDIAI SZŰRÉS ÉS GYÓGYCIPŐ RENDELÉS
Az Elit Ortopéd Cipőgyártó Kft. képviselője tájékoztatta Egyesületünket a lehetőségről.
A cipők nem csak a lábrövidült embereknek, hanem megelőző céllal mindenki részére ajánlottak, a gyógyászati hatás mellett esztétikus külsejűek.
A szűrőnap 2022. szeptember 12.-én hétfőn, az Egyesület klubhelyiségében lesz, cipő rendelés lehetőségével. Az ortopéd cipészt és a vény feliratását az Elit Kft biztosítja, a méretfelvétel 3 dimenziós lábszkennerrel is történik. A cipők fazonját katalógusból és mintacipő készletből lehet kiválasztani.
Szükséges: Érvényes tajkártya, lakcímkártya. 1 éven belül nem történhetett vényfelírás ortopéd cipőre. Az elkészült lábbelik érvényes közgyógyellátási igazolvánnyal ingyenesek, igazolvány nélkül 12500 Ft-ba kerülnek.
A vizsgálathoz beutaló nem szükséges, a szűrés díjmentes.
Részvételi szándékát szíveskedjen jelezni 2022.09.05.-ig!

 

SEGÉDESZKÖZ BEMUTATÓ – (Labrador Kft. bemutója)
OrCam MyEye 2.0: Mesterséges látást alkalmazó, könnyű okoskamerával felszerelt eszköz vakok és gyengénlátók számára, amely azonnal hangosan felolvassa a szöveget – bármilyen felületről – és valós időben felismeri az arcokat, termékeket és bankjegyeket. Szemüvegkeretre csatolható. Mérete kb. 1 ujjnyi.
ACESIGHT elektronikus látást segítő szemüveg: Lehetővé teszi, hogy a gyengén látó emberek visszanyerjék függetlenségüket, ne szoruljanak mások segítségére a mindennapos tevékenységeik közben.
Az alábbi szembetegségek esetén ajánlott: - Makula degeneráció, Retinitis Pigmentosa, Retinopátia, Glaukóma, Stargardt-kór, A szürke hályog. 45 fokos látómezővel rendelkezik, akár 15x nagyításra képes. A készüléket használva mindkét keze szabadon marad.


SEGÉDESZKÖZ VÁSÁRLÁS TÁMOGATÁSA 2022. évben is!
Látást javító és önálló életvitelt elősegítő eszközök - pl.: szemüveg lencse, fehér botok, digitális és manuális nagyítók, beszélő-, hangjelzést adó-, és informatikai eszközök, diktafon, telefon stb. - és vakvezető kutya részére kutyatáp vásárláshoz nyújtunk támogatást kérelem, és a tag saját nevére 2022. évben kiállított számla alapján! Benyújtási határidő 2022. október 31. A részletekről kérjük tájékozódjon az irodavezetőnél, vagy honlapunkon a www.vgykeme.hu/pályázatok menüpont alatt. Pályázati kérelem letöltése ide kattintva érhető el.
Amennyiben a választásban, megrendelésben vagy a beszerzésben segítségre van szüksége, kérjük forduljon az Egyesület ügyfélszolgálatához.


KÉRJÜK Önöket, hogy:

  • a tagdíjhátralékokat szíveskedjenek rendezni! Kérésre csekket küldünk!
    (2022-ben és 2023-ban is a tagdíj összege: 3200 Ft/év)
  • adják meg az irodában e-mail címüket (akár hozzátartozóé is lehet), az MVGYOSZ online szolgáltatásainak, hangos könyvtárának használatához szükséges regisztráció, a folyamatos tájékoztatás, aktuális információk és pályázati lehetőségek gyors megküldése érdekében!

Kérjük, tekintettel a további koronavírus fertőzés lehetőségére, a torlódások és felesleges várakozások elkerülése érdekében, telefonon történő időpont egyeztetéssel keressék fel ügyfélszolgálatunkat. Köszönjük!
Bármely felmerülő kérdéssel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésükre!
Az Egyesület vezetősége nevében

Nagyné Papp Edit elnök