vissza a főoldalra

Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete

Az MVGYOSZ hírleveleinek tartalmából - 2023

Az MVGYOSZ hírlevél hangos változatban is meghallgatható

az ingyenesen hívható Telefotel szolgáltatásban és a Hobbyrádió adásában.
A Telefotel hívószáma: 06-80/80-45-85
Az MVGYOSZ hírlevél a 6-os menüpontban érhető el.
A Hobbyrádió minden kedden reggel 8 és este 20 órakor tűzi műsorára a hangos hírlevelet.
A rádió hallgatási linkje: ide kattintva elérhető


MVGYOSZ narráció

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elkötelezetten dolgozik azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek akadálymentesenférhessenek hozzá a közszolgáltatásokhoz, beleértve ebbe a kulturális értékekhez való egyenlő esélyű hozzáférést is.

A 2023 tavaszán induló hiánypótló internetes felület célja, hogy egy helyen összegyűjtse és rendszerezze azokat a filmeket, színházi előadásokat vagy eseményeket, amelyek a látássérült emberek számára audionarrációval érhetőek el.

A honlapon első lépésként az audionarrált televízió műsorok jelennek meg, de lehetőséget biztosítunk arra is, hogy olvasóink olyan színházi előadásokat, kiállításokat vagy más eseményeket küldjenek be az
adatbázisba, amelyek a látássérült emberek számára narrált formában elérhetőek. A narrált programot az esemény beküldése menüben tudja rögzíteni, illetve beküldeni egy akadálymentes űrlap segítségével. A beküldött események – a duplikáció elkerülése érdekében – moderációt követően jelennek meg a felületen.

Jó böngészést kívánunk! Tegyük együtt hallhatóvá a kultúrát!

Az oldal az alábbi linken érhető el:

https://narracio.mvgyosz.hu/

Júniusi Okosmorzsa - Üzenetek szerkesztése

dátum: 2023. 06. 16.

Az üzenet elküldése után kijavíthatjuk a hibásan leírt vagy téves információt tartalmazó üzenetet. Azonban rendszerint ennek 15 perces időkorlátja van, amelyen belül ezt megtehetjük, mielőtt az üzenet szerkesztésének módja végérvényesen befejeződne.

Tovább

Fogyatékos személyek jogai a légi járműveken történő utazásuk során

dátum: 2023. 06. 16.

Annak érdekében, hogy a repülőútjukon a fogyatékos személyek is biztonságosan, mindenki mással azonos módon tudjanak utazni, a jogszabályok által biztosított jogok – a szállítás megtagadásának tilalma, érkezési és távozási pontok kijelölése, segítségnyújtás a repülőtéren és a gép fedélzetén, valamint a tájékoztatáshoz való jog – a repülőtér vezetése, továbbá a légi fuvarozók, utazásszervezők oldalán kötelezettségként jelentkeznek.

Tovább

Akadálymentes kialakításról egyeztetett az MVGYOSZ

dátum: 2023. 06. 16.

Az MVGYOSZ a beruházóval és a tervezőkkel egyeztetett 2023. június 13-án a szövetség Thököly úti telephelyén a H5, H6 és H7 HÉV vonalak felújítása kapcsán a peronok akadálymentes kialakításáról.

Tovább

Együtt a jövőnkért – A zene összeköt

dátum: 2023. 06. 16.

Hogyan lehet látássérült emberként zenélni akár klasszikus hangszereken, akár elektronikus úton a különböző szoftverek segítségével? Hogyan érdemes rögzíteni és megszerkeszteni a felvett zeneműveket? Az Együtt a jövőnkért júniusi alkalmán ez is kiderül a nyári illatokban és színekben tobzódó Vakok Kertjében, 2023. június 26-án. Az eseményre szeretettel várjuk a látássérült fiatalokat és szüleiket, gyógypedagógus szakembereket és hallgatókat, az oktatási intézmények képviselőit, az érdekképviseleti szervezetek munkatársait és önkénteseit, illetve más, a téma iránt érdeklődő személyeket. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tovább

Az MVGYOSZ is részt vett az Esélyek és kihívások konferencián

dátum: 2023. 06. 09.

A Magyar Pedagógiai Társaság – Diszlexiás Gyermekek Fejlesztéséért Szakosztály és az ELTE BGGYK által szervezett „Esélyek és kihívások – SNI és BTMN tanulók a szakképzésben” című konferencián lehetőség nyílt megismerkedni a különleges bánásmódot igénylő fiatalok jelenlegi helyzetével és a szakképző intézmények által nyújtott lehetőségekkel.

Tovább

Business Festen jártunk

dátum: 2023. 06. 09.

Másodszor rendezték meg a budapesti Millenáris Parkban a Business Festet 2023. június 8-án. A rendezvény idei célja az volt, hogy a jövőépítőkre hívja fel a figyelmet. A számos színpadon, több száz előadóval és több ezer résztvevővel zajló eseményen az MVGYOSZ-t dr. Velegi Dorottya megbízott szakmai vezető képviselte.
A "Néma gyereknek az anyja se… Avagy hogyan kommunikáljunk hatékonyan a látássérült kollégával?" című előadásában egyrészt az első interjútól a mindennapi munkavégzésig tekintette át, hogy a munkáltató milyen eszközökkel és kommunikációval tud hatékonyan együttműködni a vak vagy gyengénlátó munkatársaival. A prezentációjában továbbá körbejárta az egyenlő esélyű hozzáférés és a munkahelyi kommunikáció akadálymentesítésének legfontosabb kérdéseit. Az eseményen készült fotók a Facebookon tekinthetők meg.


Árváltozás a Fővárosi Állatkertben

dátum: 2023. 06. 02.

Az MVGYOSZ és a Fővárosi Állatkert között 2014 óta fennálló együttműködésnek köszönhetően a látássérült látogatók igen kedvezményes partneri jegy megvásárlásával látogathatják a világ egyik legrégebbi állatkertjét. A Fővárosi Állatkert tájékoztatása szerint a partneri jegy ára 2023. június 1-től 1000 forintról 1400 forintra változik. A jegy megvásárlására az a vak vagy gyengénlátó személy jogosult, aki rendelkezik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érvényes, arcképes igazolványával. Természetesen a látássérült személlyel érkező felnőtt kísérő is partneri jegyet vásárolhat.

Tovább


Braille-nyomtatáshoz keressük az új munkatársunkat

dátum: 2023. 06. 02.

Az MVGYOSZ megváltozott munkaképességű munkatársat keres a szövetség Braille- nyomtatóinak kezelésére, karbantartására.

Tovább


Okosmorzsa - Üzenet visszavonása

dátum: 2023. 05. 26.

Az Üzenetek alkalmazásban visszavonhatjuk a legutóbb elküldött üzenetet, ami lehetővé teszi, hogy visszahívjunk olyan üzenetet, amelyeket véletlenül nem a megfelelő személynek küldtünk el. Ilyenkor a címzett látja, hogy visszavontunk egy üzenetet, így értesül arról, hogy visszavontuk az üzenet küldését.

Tovább


Megtartották a Fogyatékossággal Élő Személyek 5. Európai Parlamentjét Brüsszelben

dátum: 2023. 05. 26.

2023. május 23-án rendezték meg Brüsszelben a Fogyatékossággal Élő Személyek 5. Európai Parlamentjét, melyen az Országos Fogyatékosságügyi Tanács delegáltjai, köztük az MVGYOSZ munkatársa is rész vettek.

Tovább

Együtt a jövőnkért 2023. május – Rendezett kinézet, pozitív benyomások

dátum: 2023. 05. 19.

A látássérült fiatalok is törődnek azzal, hogy kinézetük rendben legyen, és hogy a róluk alkotott első benyomás a lehető legjobban sikerüljön. De hol húzódik a jó ízlés szubjektív és objektív határa? Vendégeinkkel ezt a kényes területet járjuk körül.

Tovább


Az MVGYOSZ-nek nincs köze a Lengyeltótiba tervezett magánklinikához

dátum: 2023. 04. 29.

Az elmúlt időszakban több híradás is megjelent a sajtóban egy magánklinikáról, amely ingyenes egészségügyi ellátást ígér fogyatékkal élő emberek számára. A hírek szerint a Lengyeltótiba tervezett beruházás mögött a Mellár Renáta elnök által vezetett Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő, Magánsegítő Szervezete (VGYFMSZ) áll, mely szervezet korábban a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete elnevezést viselte, és amelynek elnöki posztját ugyancsak Mellár Renáta töltötte be.

Tovább


Áprilisi Okosmorzsa: Üzenetek jelzésének testreszabása

dátum: 2023. 04. 28.

Amikor üzenetet kapunk, az iPhone készülékünk hangjelzéssel értesít minket róla, de ha nem tekintjük meg azonnal, akkor nagy valószínűséggel két perc múlva ismét értesíteni fog minket.  E havi okosmorzsánkban a jelzés testreszabását tekintjük át.

Tovább


A Vakok Kertje újdonságai

dátum: 2023. 04. 28.

Mint azt már korábban megírtuk, az idei évtől az MVGYOSZ üzemelteti a látássérült emberek kedvelt szabadidős parkját, a Vakok Kertjét. Változás nem csupán az üzemeltetés terén tapasztalható, a kertben egyre több színvonalas szolgáltatás érhető el!

Tovább


Praktikus billentyűzet okoseszközökhöz

dátum: 2023. 04. 21.

Az MVGYOSZ folyamatosan arra törekszik, hogy olyan segédeszközöket forgalmazzon, melyek minél inkább támogatják a látássérült emberek önálló életvitelét. A legújabb termékünk a RIVO2 Bluetooth billentyűzet, segítség azoknak, akik nehezen tudják kezelni az érintőképernyőt, de azoknak is hasznos, akik nem akarják elővenni okostelefonjukat az utcán.

Tovább

Együtt a jövőnkért április – Utazni jó!

dátum: 2023. 04. 21.

Egyre több, a látássérült fiatalokat is fogadó tábor, akadálymentes szálláshely válik elérhetővé. Hamarosan itt a nyár, ideje hát elkezdeni szemlézni, hogy milyen programok várnak a fiatalokra 2023 nyarán.

Tovább


Megnyílt a Vakok Kertje

dátum: 2023. 04. 17. .

A hosszú téli pihenőt követően április 11-én költészet napi irodalmi piknikkel nyílt meg a Városligetben található Vakok Kertje, amelynek üzemeltetését ettől az évtől újra az MVGYOSZ végzi. A megnyitót követően a szabadtéri versünnepen önkéntes felolvasók és látássérült versmondók váltották egymást a „közösségi ház” előtt rögtönzött színpadon, majd egy negyven kérdésből álló irodalmi és a szövetség életét bemutató kvízen mérhették le tudásukat a játékos kedvű résztvevők. A szellemi tornát követően édes és sós falatokból meríthettek energiát a sportoláshoz azok, aki úgy döntöttek, hogy kipróbálják a pingpongasztalt, a tekét vagy éppen a tandembiciklizést. A ragyogó napsütésben megrendezett rendhagyó piknikre közel hetvenen érkeztek az országból.

Tovább


Rangos díjakat ad át az MVGYOSZ a vakvezetőkutyák világnapja alkalmából

dátum: 2023. 04. 17.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a vakvezetőkutyák világnapját megelőző hétvégén, 2023. április 22-én 10 órától országos találkozót rendez, melyen képzett és kiképzés alatt álló vakvezetőkutyákat ismerhetünk meg, valamint önkéntes kölyöknevelők, kutyakiképzők, vakvezetőkutyával közlekedő látássérült gazdik osztják meg egymással tapasztalataikat.

Tovább


„Visszatért az életembe a központozás” – Beszélgetés Szerencsés Melindával

dátum: 2023. 04. 17.

Önkénteseink a lelkesedése és az összejövetelekre készített isteni sütijei, a hallgatók jellegzetes hangszíne alapján azonosíthatják Melindát. Ismerjünk most meg néhányat kedves jászsági felolvasónk számtalan gondolatából, ötletéből, tevékenységéből!

Tovább


Meglepetés alkalmazásokkal bővül a BlindShell 2

dátum: 2023. 04. 07..

Húsvéti ajándékként három új alkalmazást tartalmazó frissítés érkezik a BlindShell Classic 2 típusú okostelefonokra. A frissítések 2023. április 6-tól érhetőek el.

Tovább


Segédeszközboltjába keres munkatársat az MVGYOSZ

dátum: 2023. 04. 07.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége felvételt hirdet segédeszköz-értékesítő munkakör betöltésére. A feladatok ellátására olyan személy, leendő munkatárs jelentkezését várjuk, akinek van kereskedelmi tapasztalata, jó kommunikációs készséggel rendelkezik, szívesen foglalkozik emberekkel, képes betartani a határidőket és precízen végzi a feladatait.

Tovább


Elindult az MVGYOSZ audionarrációs honlapja

dátum: 2023. 04. 07.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elkötelezetten dolgozik azért, hogy a vak és gyengénlátó emberek akadálymentesen férhessenek hozzá a közszolgáltatásokhoz, beleértve ebbe a kulturális értékekhez való egyenlő esélyű hozzáférést is. A 2023 tavaszán – húsvéti ajándékként – induló hiánypótló internetes felület célja, hogy egy helyen összegyűjtse és rendszerezze azokat a filmeket, színházi előadásokat vagy eseményeket, amelyek a látássérült emberek számára audionarrációval érhetőek el.

Tovább


Megjelent a Vakok Világa idei első lapszáma

dátum: 2023. 03. 31.

A 84. évfolyamába lépő Vakok Világa folyóirat idei első lapszáma a napokban jelent meg. Összefoglaló a Jónak lenni jó! programról, hírcsokrok, könyvajánlók, művészeti alkotások narrációi, termékajánlók, informatikai újdonságok – többek között ezt ígéri az idei első lapszám a hosszabb lélegzetű interjúk mellett.

Tovább


Irodalmi piknik a Vakok Kertjében

dátum: 2023. 03. 31.

Az MVGYOSZ április 11-én, a költészet napján nyitja meg a Vakok Kertjét a nagyközönség részére, ennek alkalmából mindenkit egy közös irodalmi piknikre hív, ahova nemcsak ételt és italt lehet hozni, hanem szép szavalatokat is!

Tovább


Változik a Helló Holnap - új lakossági díjcsomagokkal jelentkezett be a Telekom

dátum: 2023. 03. 27.

A Magyar Telekom régi Helló Holnap lakossági mobil díjcsomagjai 2023 márciusától megújult szolgáltatással állnak az MVGYOSZ arcképes tagsági igazolvánnyal rendelkező tagjainak rendelkezésére, igazodva a megváltozott felhasználói igényekhez. A megújult díjcsomagokat azok a látássérült magánszemélyek vehetik igénybe, akik tagsági jogviszonnyal rendelkeznek az MVGYOSZ huszonegy tagegyesületeinek egyikében, és ezt érvényes tagsági igazolványuk felmutatásával tudják igazolni. Hangsúlyozzuk, ez a díjcsomag nem azonos az egyes tagegyesületek által nyújtott kedvezményes dolgozói flottákkal. A megújult lakossági díjcsomag esetében az érintett személy mobilszáma az érintett személy tulajdonában marad, nem kell azt átadnia a tagegyesületnek. A díjcsomagokat kizárólag Telekom üzletekben lehet igényelni. Egy felhasználó legfeljebb öt előfizetést köthet. Van lehetőség számhordozással csatlakozni a díjcsomaghoz, és ha az érintett felhasználónak van otthoni Magenta előfizetése, a kedvezményes díjcsomag bevonható a Magenta előfizetések körébe. A díjcsomag pontos feltételeit MVGYOSZ törzsszámának megadása után e-mail útján küldjük ki az Egységes Tagnyilvántartóban rögzített e-mail címére. A tájékoztatót itt tudja igényelni. A flotta zártkörűsége miatt a Telekom munkatársai csak személyesen, egy Telekom üzlet felkeresése alkalmával tudnak önnek további tájékoztatást nyújtani.

Forrás: https://www.mvgyosz.hu/hirek-hu/megujult-a-hello-holnap-uj-lakossagi-dijcsomagokkal-jelentkezett-a-telekom/?_gl=1*mzd991*_ga*MTE4OTAwNjYwNi4xNjc5OTAyMjk0*_up*MQ

Márciusi Okosmorzsa: LED-es jelzések használata iPhone készüléken

dátum: 2023. 03. 24.

A LED-es jelzések funkció azoknak lehet hasznos, akik nehezen hallják meg a hangjelzéseket. Zárolt állapotban, amikor értesítés érkezik iPhone készülékünkre beállíthatjuk, hogy a készülék hátoldalán található LED villogó jelzést adjon.

Tovább


Április 11-én az MVGYOSZ működtetésében nyit újra a Vakok Kertje

dátum: 2023. 03. 24.

A kikelet érkezését nemcsak a rügyező fák, a tavaszillat és az egyre hangosabb madárcsicsergés jelzi, hanem az is, hogy a látássérült emberek pihenőparkja, a felújított Vakok Kertje kinyitja kapuit. Az idei évtől kezdve a kert működtetését a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége veszi át a Városliget Zrt.-vel 2023 februárjában kötött együttműködés eredményeként.

Tovább


Hogyan látják jövőjüket a látássérült fiatalok?

dátum: 2023. 03. 17

Több nemzetközi szervezet együttműködésében kutatják, miként látják jövőjüket a látássérült fiatalok. A kutatásban április 14-ig lehet részt venni egy angol, holland, francia vagy spanyol nyelvű kérdőív kitöltésével.

Tovább


Két újabb együttműködési megállapodást kötött az MVGYOSZ

dátum: 2023. 03. 17.

A Tisza-tavi Ökocentrummal és a Veszprémi Állatkerttel kötött együttműködési megállapodást a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, melynek eredményeként a szabadidő aktív eltöltését szolgáló létesítmények 2023-ban kedvezményesebb jegyáron lesznek látogathatóak a látássérült személyeknek és egy fő kísérőjük számára.

Tovább


Okosmorzsa 2023/2 – iPhone keresése

dátum: 2023. 03.10.

Valószínűleg mindannyiunkkal előfordult már, hogy nem találtuk az iPhone készülékünket. Ennek leggyakoribb oka, hogy a szokásos napi tevékenységünk közben valami vagy valaki megzavart minket, és a telefonunkat nem a szokásos helyre tettük le. Máris megtörtént a baj. A következő pillanatban pedig, amikor szükségünk lenne rá, fogalmunk sincs, hogy hol lehet. Erre nyújt pompás megoldást - amennyiben rendelkezünk Apple Watch-csal – a következő néhány lépés.

Tovább

Akadálymentesítésről is szó volt a BKK podcasten

dátum: 2023. 03. 10.

Pozitív városkép, digitális eszközök és megoldások, egységes szabályozás, akadálymentesítés, az emberek segítőkészsége – megannyi, egymással szorosan összefüggő téma, ami ezúttal mind szóba került a BKK Nekem Budapest podcastje 17. adásában. Dr. Velegi Dorottyát, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének megbízott szakmai vezetőjét és Ivicsics Borbálát, a Budapesti Közlekedési Központ hozzáférhetőségi referensét Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője kérdezte

Tovább


Az MVGYOSZ vakvezetőkutya-kiképzőjével készített interjút a BAON

dátum: 2023. 03. 03.

A vakvezetőkutya nem házi kedvenc, hanem egy segítő társ címmel jelent meg Végel Gabriellával, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Vakvezetőkutya-kiképző Központjának hivatalos kecskeméti kutyakiképzőjével interjú a BAON hírportálon.

Tovább


VV-lapozó: „Az kell a sikerhez, hogy jó időben, jó ötleted legyen!” – interjú Dvariecki Bálinttal

dátum: 2023. 02. 24.

Látássérült informatikai szakember, cégvezető, számos olyan innováció fejlesztője és meghonosítója, melyet a vak emberek nagy megelégedéssel használnak. Az ALKO-SOFT Nonprofit Bt. ügyvezetőjével, Dvariecki Bálinttal hivatásról, az eddigi eredményekről és terveiről beszélgettünk.

Tovább


Kérés a BlindShell 2-es felhasználókhoz

dátum: 2023. 02. 24.

Az MVGYOSZ környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve, valamint a megemelkedett papírárakra való tekintettel újrahasznosításra irányuló kéréssel fordul a BlindShell 2-es magyarul beszélő okostelefonokat használók felé.

Tovább

Ne hagyja magát lemerülni! Vásároljon speciális powerbank készüléket!

dátum: 2023. 02. 17.

Egy látássérült embernek mindig kiemelt figyelmet kell fordítania arra, hogy az okostelefonja fel legyen töltve. Az MVGYOSZ segédeszközboltjában többféle termék közül választhat, amelynek segítségével otthon és utazás közben is könnyedén fel lehet tölteni a készüléket.

Tovább


Tavaszváró sajtótükör

dátum: 2023. 02. 17.

Az év első hónapjai sem teltek médiamegjelenések nélkül, talán a tavasz közeledtét is jelzi, hogy a komoly érdekképviseleti és szolgáltatásszervezéssel kapcsolatos témák mellett a mindennapok örömei: a szeretet, a szerelem, a házasság, a humor vagy éppen egy szép vers is szóba került a nyilatkozatok alkalmával.

Tovább


"Kézzel fogható" matematika - Készüljünk az érettségire!

dátum: 2023. 02. 10.

Videón tette elérhetővé az MVGYOSZ a 2021-es oktatási projektben készült matematikai kurzus anyagát, amely a matematika érettségire készülő valamennyi látássérült diáknak segítségére lehet.

Tovább


Az MVGYOSZ 2023-ban is várja vendégeit a balatonboglári üdülőbe

dátum: 2023. 02. 03.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hosszú évtizedek óta biztosít kedvezményes üdülési lehetőséget az érdekképviseleti szervezet látássérült tagjainak, kísérőiknek és családtagjaiknak a Balatonbogláron elhelyezkedő üdülőjében. Alább az idei, a 2023-as szezon üdülési feltételeiről adunk tájékoztatást.

Tovább


A mozgás mindenkié! – Együtt a jövőnkért 2023. február

dátum: 2023. 02. 03.

Az Együtt a jövőnkért sorozat idei első alkalmán a testnevelés, a gyógytestnevelés és a sportolás lesz a középpontban. A téma tapasztalt szakembereivel a módszertanok ismertetésén túl arra is szeretnének rámutatni, milyen lehetőségeket jelenthet az aktív mozgás a látássérült fiatalok életében.

Tovább


Okosmorzsa: Fejlett adatvédelem

dátum: 2023. 01. 27.

Az új szoftverfrissítés az iOS 16.3, amely ezúttal elsősorban a biztonság köré épült és több újdonságot is tartalmaz, elhozta a Fejlett adatvédelem lehetőségét, ezzel növelve a védett kategóriák számát, valamint kijavítja az iPhone-ok legkomolyabb hibáját.

Tovább


„A látás elvesztése gyászfolyamat, amelyben sokat segíthet az írás is”

dátum: 2023. 03. 27.

A tavaly októberben megjelent antológia, A fény az időben a vak és gyengénlátó költők és írók műveit gyűjtötte össze. A kötetről és még sok egyébről beszélgetett a Magyar Narancs munkatársa, Bolla Ágnes dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezetővel. Az interjú a folyóirat Sorköz irodalmi rovatában olvasható!

Tovább


Lájkvadászat helyett közösségépítés

dátum: 2023. 01. 20.

Az MVGYOSZ az elmúlt évben újabb célcsoportokhoz juttatta el a látássérült emberekről szóló információkat, szemléletformáló videókat és cikkeket. Rövid összeállításunkban most két meghatározó közösségi felületet tekintünk át, amelynek eredményeire büszkék vagyunk.

Tovább

Hallgasson hangoskönyvet eredeti nyelven!

dátum: 2023. 01. 20. .

Már idegen nyelven is lehet kölcsönözni műveket az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtárából. Írja meg, mit szeretne elolvasni, és mi megpróbáljuk beszerezni!

Tovább


Közösen az eldobált rollerek ellen

dátum: 2023. 03. 27.

Az MVGYOSZ a BKK, a Lime, a Tier, a Bird és a MOL Bubi képviselőivel egyeztetett a mikromobilitási eszközök akadálymentes elhelyezéséről, és a hazai közlekedési kultúra fejlesztéséről.

Tovább


VV-lapozó: „Közös a cél, közös az akarat” – interjú dr. Nagyné Berke Mónikával

dátum: 2023. 01. 13.

Október 15-én, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége fehérbot napi eseményén mutattuk be Budapesten A fény az időben szépirodalmi antológiát,
amely 30 év után gyűjtötte újra egybe a vak és gyengénlátó költők és írók műveit. A közel 300 oldal terjedelemben megjelent hiánypótló kötet 37 szerző
89 alkotását tartalmazza.

Tovább

Az oldal összeállításánál közreműködött: Pillmann Tünde